شناخت انواع موتورکرکره برقی برای خرید کرکره برقی
انواع موتورکرکره برقی دربازاروجوددارند که بیشترکرکره برقی ازاین دسته موتورها میباشند.در حال حاضر سه نوع موتور کرکره در بازار بسیار مورد استفاده هستند که عبارت اند از:
موتورسانترال یاmc:
ترکیب موتورهای سانترال MC به همراه کاسه فنر بسیار مناسب و قدرتمند جهت کرکره های سنگین قدیمی و هم چنین تیغه های آلومینیومی می باشد. قدرت عملکرداین موتورها مشخصۀ مهم در انتخاب می باشد. نیوتن به متر می باشد. متداول ترین رنج آنها 140 نیوتن به متر می باشد که برای کرکره هایی تا وزن 200 کیلوگرم مناسب هستند. یکی از مهم ترین مزایای این نوع کرکره نحوۀ خلاص کردن آن در زمان قطعی برق می باشد. موتورهای MC توسط کلاچ خلاص کن که به موتور وصل می باشد باکشیده شدن سیم کلاچ به راحتی خلاص شده و کرکره توسط نیروی فنرهای موجوددر کاسه فنر به راحتی بالا می رود، همانند حالت سنتی کرکره ها.
موتور کرکرة توبولار Tubular :
این موتور به دلیل شکل ظاهری این گونه نام گذاری شده است. توبولار واژۀ انگلیسی و به معنای لوله ای شکل می باشد. این موتورها درون لوله نصب می شود و کرکره برقی به دور شفت می چرخد. موتورهای توبولار سریع وایمن بوده و از قیمت ارزان تری برخوردار می باشند. این موتورها بیشتر مناسب ابعادکوچک مانند درهای پارکینگی و مغازه ها می باشد. البته نوعی از موتورهای توبولارهستند که برای دهنه های بزرگ طراحی شده اند، قیمت گرانی دارند و به موتورهای توبولار صنعتی مشهور می باشند. موتورهای کرکره برقی توبولار با گشتاور ۳۰Nmتا ۳۰۰Nm موجود می باشد. در بازار ایران عرف تفکیک این موتورها از همدیگرهمین گشتاور می باشد و معمولا بیشترین استفاده از موتورهای توبولار، استفاده از
موتور ۱۲ ۰ نیوتن موتور توبولاری با گشتاور ۱۲ ۰ نیوتن متر می باشد.
مزایای کرکره برقی با موتور توبولار:
1 :قرار گرفتن درون رول کرکره برقی و اشغال فضای کم
2: قیمت پایین در مقایسه با سایر موتورهای کرکره برقی
معایب کرکره برقی با موتور توبولار:
1 :جهت کرکره برقی با میزان تردد بالا مناسب نمی باشد.
2: جهت کرکره برقی سنگین وزن مناسب نمی باشد.
3: درصورت خرابی نیاز است که کل کرکره برقی مونتاژ شود تا اینکه موتورتعویض گردد.
4 :در صورت خرابی و خلاص شدن گیربکس فاقد سیستم پاراشوت جهت جلوگیری از سقوط کرکره برقی می باشد.
5: به صورت پیش فرض برق اضطراری ندارد فاقد UPS
موتورساید Side :
موتورهای ساید یا گیربکسی یکی از انواع موتورهای کرکره ای است که در اماکن با تردد بالا و درهایی با ابعاد بالا استفاده می شود مانند در صنعتی سوله ها، مجتمع های مسکونی، منازل با تعداد پارکینگ بالا و کلیۀ مکان هایی که
تردد و ابعاد در آنها بالاست.
موتورهای ساید آلمانی براساس نیوتن محاسبه می شوند مانند 500 نیوتن یا750 نیوتن که براساس وزن تیغه و ابعاد در موتور انتخاب می شود.
موتورهای ساید چینی براساس کیلوگرم محاسبه و شناخته می شوند مانند 500 کیلو،600 کیلو و… که انتخاب قدرت موتور به وزن تیغه و ابعاد در بستگی دارد و دراین موتورها به دو صورت با UPS باتری بک آپ و بدون UPS عرضه می شود.
موتورهای آلمانی 3 فاز هستند، در صورتی که موتورهای چینی تک فاز هستند.
موتورهای ساید چینی یا زنجیری:
موتورهای چینی به صورت پک کامل عرضه می شوند که موتور، پایه پلیت، یاتاقان، رسیور و باتری بک آپ و… را شامل می شوند.
موتورهای چینی دارای خلاص کن زنجیری هستند و به علت تک فاز بودن باطری بک آپ UPS را شامل می شوند.
از برندهای معروف چینی می توان به موتور اس دی سی SDC بارزانتهBARZANTE و موتور لیفت توربو LIFT TURBO اشاره کرد.
سرعت باز و بسته شدن این موتورها نسبت به موتور آلمانی کندتر می باشند.موتورهای چینی از قیمت پایین تری نسبت به موتورهای آلمانی برخوردار می باشند.
موتورهای گیربکسی ساید آلمانی:
این موتورها بسیار با کیفیت می باشند و قابل قیاس با موتورهای چینی نیستند. موتورهای آلمانی به صورت مجزا می باشند ومتعلقات آن مثل یاتاقان، میل ترانس پولکی و پایه باید به صورت جداگانه تهیه و خریداری شود. برخلاف موتورهای چینی که به صورت پک کامل می باشند ومتعلقات آن یاتاقان، میل ترانس پولکی و پایه… به صورت کامل در بسته بندی وجود دارد.
خلاص کن موتورهای آلمانی به صورت هندلی می باشد که در هنگام خرید بر روی موتور قرار دارد. امکان استفاده از خلاص کن زنجیری در موتورهای آلمانی نیز،وجود که باید به صورت جداگانه تهیه شود.
از برندهای معروف موتور آلمانی می توان به الرو ) ELERO ( و بکر ) )BECKER
اشاره کرد.
سرعت باز و بسته شدن موتورهای آلمانی نسبت به چینی بسیار بالا و بی صدا می باشد.موتورهای آلمانی از قیمت بالاتری نسبت به موتورهای چینی برخوردار می باشداما به علت کیفیت محسوس این موتورها نسبت به همتای چینی خود در طول زمان مقرون به صرفه خواهد بود.
در کنار موتورهای چینی و آلمانی، شرکت های ایرانی نیز اقدام به تولید و عرضه موتور ساید کرده اند که مهم ترین و باکیفیت ترین آنها سیماران می باشد.